در واقع، این گرگهای زمان بچگی بودند كه صادقانه فریاد میزدند: «گرگم و برّه میبرم»؛ گرگهای دنیای آدمبزرگها طوری دادهها و داشتههایتان را میبرند كه اگر از پیش حصاری محكم دور مزرعه خود نكشیده باشید متوجه بردن گله هم نخواهید شد.
پس این توصیهها را كه اینجا و آنجا مدام تكرار میشود، پشت گوش نیندازید:
اگر قصد خرید تلفن همراه دارید، موبایلی بخرید كه سیستمعاملش رمزخور باشد و از رمزهای سختافزاری پشتیبانی كند.
اگر سیستمعامل موبایلتان رمزگذارِ سختافزاری ندارد، حتماً كد معروف به PIN آن را فعال كنید.
برخی سیستمهای عامل نصب شده روی موبایلها از قابلیت پاككردن دادهها و اطلاعات شخصی ذخیرهشده روی تلفن همراه پیشتیبانی میكنند.
آن را فعال نگه دارید تا به طور خودكار پس از چندبار واردكردن رمز عبور اشتباه در مواقعی كه تلفنتان به سرقت میرود، جلوی سوءاستفاده از اطلاعات، مشخصات احتمالی بانكی، یادداشتهای شخصی و پخش عكسهای خانوادگیتان را گرفته باشید.
از برنامههای قفل و رمزگذاری فولدر و فایل، برنامههای ردگیری و ردیابی، مدیریت و كنترل از راه دور استفاده كنید. این برنامهها متنوعند و اگرچه برخی برنامههای سادهترشان با برنامههای قویتر هك میشوند، برای هك و بازشدنشان نیاز به كسانی است كه سواد چنین كارهایی را داشته باشند.
برای خود شما هم امكان ردگیری موبایل از طریق نقشههای GPS یا حداقل پاك كردن دادهها، قفل كردن و بلااستفاده كردن تلفن را فراهم میكنند.
از سیستمهای بیسیم Wi-iF بویژه آنها كه نیاز به رمز عبور ندارند، برای اتصال موبایل خود به شبكه اینترنت استفاده نكنید.
یادتان باشد در این مواقع هر چه روی موبایل خود دارید در دسترس شیادان است و آنها بدون آنكه متوجه شوید میتوانند هر گونه اطلاعات ذخیرهشدهتان را به دست آورند.
با نصب و یادگیری طریقه كار با برنامههای امنیتی، ضدویروس و دزدیاب، جلوی ورود بدافزار، دزدافزار، ویروس و... را به موبایل خود بگیرید تا از دردسرهای آینده در امان بمانید.
برای پرهیز از پشیمانی، امروز و فردا نكنید.
جام جم /گرد آوری: گروه موبایل سایت تبیان زنجان
:: موضوعات مرتبط:
موبایل ,
,